Puolueetonta oikeutta perhepiirissä

Jos Suomen hyvä veli -verkoston edesottamukset jurppivat, kannattaa terapiaksi suunnata katse vaikka Pakistaniin.

Sikäläisestä politiikan ja oikeuden risteyksestä kun löytyy vielä hyvää veljeyttä läheisempiä suhteita. Maan korkeimman oikeuden tuomari Iftikhar Chaudhry nimittäin päätti ottaa tutkittavaksi epäilyt liikemies Arsalan Chaudhryn vastaanottamista jättilahjuksista.

Mielenkiintoiseksi päätöksen tekee se että korruption kitkemisestä kiinnostunut tuomari Chaudhry on korruptiosta epäillyn liikemies Chaudhryn isä. Nuoremman Chaudhryn epäiltiin ottaneen yli 3 miljoonan dollarin edestä lahjuksia liikemieheltä, jonka tavoitteena oli voidella oikeutta itselleen suotuisammaksi, kirjoittaa pakistanilainen National Herald Tribune -sanomalehti.

Vaikka tuomari Chaudhry vakuutti pystyvänsä arvioimaan poikansa tapausta täysin puolueettomasti, päätti hän parin päivän mediaäläkän jälkeen vetäytyä jutusta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!