Artikkelikuva
Manuel Alvarez Bravo: ”El ensueño / Haaveilu”

Latinalainen Amerikka valokuvina

Kuopiolaisen VB-valokuvakeskuksen kesänäyttely esittelee seitsemän varsin nimekkään latinalaisamerikkalaisen valokuvaajan dokumentaarisia teoksia.

Meksikolainen Manuel Alvarez Bravo (1902-2002) tarkastelee kuvissaan elämää, myös sen marginaaleissa, työtä, seksuaalisuutta ja kuolemaa. Meksikolainen Graciela Iturbide (s. 1942) kuvaa puolestaan arkea, kulttuurien monimuotoisuutta, alkuperäisväestön oikeuksia, uskontoa ja mystiikkaa.

Argentiinalainen Adriana Lestido (s. 1955) ja meksikolainen Marcela Taboada (s. 1958) tutkivat naisen asemaa. Lestido kuvaa argentiinalaisen naisvankilan arkea. Tabaoda seuraa projektia, jossa meksikolaisen kylän naiset alkavat rakentaa lainan turvin taloja itselleen.

Argentiinalainen Eduardo Gil (s. 1948) kuvasi elämää Buenos Airesissa protestina sekä sotilashallinnon aikaan että sen jälkeen. Brasilialainen Mario Cravo Neto (1947-2009) kertoo maansa afroamerikkalaisesta kulttuurista. Brasilialainen Sebastião Salgado (s. 1944) näyttää kuvissaan Väli- ja Etelä-Amerikan alkuperäiskansojen hyvin ankaraakin arkea.

Näyttelyn teosten aikajänne on yli 70 vuotta alkaen 1930-luvulta ja päätyen 2000-luvun puoliväliin.

Duro y Bonito – Ankara mutta kaunis VB-valokuvakeskuksessa (Kuninkaankatu 14-16, Kuopio) 2.9. saakka. Ma-pe 11-17.30, la-su 11-15.30. Pääsymaksu 5e/4e.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!