Sierra Leonen ensimmäinen ennätys

Pieni länsi­afrikkalainen Sierra Leone juhlii pääsyään Guinnessin ennätysten kirjaan. Ennätys tuli perinteisestä sampa-tanssista, jota 1002 ihmistä tanssi maan itsenäisyyspäivänä kansallisstadionilla.

Sierra Leone. Suuri osa maan lipun väreihin, vihreään, valkoiseen ja siniseen, pukeutuneista tanssijoista oli koululaisia eri puolilta maata. Ennen esitystä he olivat harjoitelleet tanssia yhteisellä leirillä.

Tapahtuman järjesti entinen Miss Sierra Leone Mariatu Kargbo­, joka sanoi onnistuneen tanssin jälkeen sampaamisen olevan ensimmäinen ennätys, josta Sierra Leone voi olla ylpeä.

”Toivon saavutuksemme osoittavan, että olemme ylpeitä ja hauskanpitoa rakastavia ihmisiä. Kaikki maailman ihmiset ovat tervetulleita Sierra Leoneen.”

Myös turismi- ja kulttuuriministeri Victoria Sylvia Saidu Kamara osallistui tanssiin, kertoo AfricaNews -verkkosivusto. ”Tanssin ilosta ja jopa itkin ilosta osallistues­sani maallemme merkittävään tapahtumaan. Uskon vahvasti, että Mariatun organisoima ennätystapahtuma tekee Sierra Leonen naiset, itse asiassa kaikki sierraleonelaiset, ylpeiksi.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!