Missikriisi Liberiassa

Ken on maassa kaikkein kaunein? Kysymyksestä on saatu Liberiassa aikaan kriisi, johon on otettu kantaa jo hallitustasollakin.

Huhtikuussa järjestetyssä Miss Liberia -kisassa asiantuntijaraati valitsi voittajaksi 21-vuotiaan Birgitte Rouhanan. Puhelinoperaattorin sponsoroiman tilaisuuden järjestäjä jätti kuitenkin raadin valinnan omaan arvoonsa, ja julisti missikisan voittajaksi tekstariäänestyksessä eniten ääniä saaneen 18-vuotiaan Leda ­Knowldenin.

Seurauksena oli niin etusivun uutisia kuin ovien paukuttelua, sillä missikisat eivät ole Liberiassa mikään läpihuutojuttu. Kisoja oli paikan päällä seuraamassa jopa maan presidentti.

Nyt on ratkottavana kiista siitä, kuka oikein saa edustaa Liberiaa Miss Ecowas -kisoissa, joissa ratkaistaan Länsi-Afrikan kauneimman titteli. Ja sitten ovat edessä vielä elokuiset Miss Maailma -kisat Kiinassa.

Kaiken hämmennyksen keskellä informaatiosta, kulttuurista ja turismista vastaava ministeriö katsoi parhaaksi takavarikoida missikruunun, kertoo Africa Review -verkkosivusto.