Missikriisi Liberiassa

Ken on maassa kaikkein kaunein? Kysymyksestä on saatu Liberiassa aikaan kriisi, johon on otettu kantaa jo hallitustasollakin.

Huhtikuussa järjestetyssä Miss Liberia -kisassa asiantuntijaraati valitsi voittajaksi 21-vuotiaan Birgitte Rouhanan. Puhelinoperaattorin sponsoroiman tilaisuuden järjestäjä jätti kuitenkin raadin valinnan omaan arvoonsa, ja julisti missikisan voittajaksi tekstariäänestyksessä eniten ääniä saaneen 18-vuotiaan Leda ­Knowldenin.

Seurauksena oli niin etusivun uutisia kuin ovien paukuttelua, sillä missikisat eivät ole Liberiassa mikään läpihuutojuttu. Kisoja oli paikan päällä seuraamassa jopa maan presidentti.

Nyt on ratkottavana kiista siitä, kuka oikein saa edustaa Liberiaa Miss Ecowas -kisoissa, joissa ratkaistaan Länsi-Afrikan kauneimman titteli. Ja sitten ovat edessä vielä elokuiset Miss Maailma -kisat Kiinassa.

Kaiken hämmennyksen keskellä informaatiosta, kulttuurista ja turismista vastaava ministeriö katsoi parhaaksi takavarikoida missikruunun, kertoo Africa Review -verkkosivusto.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!