Artikkelikuva
Ravid Kahalani: Yemen Blues

Ravid Kahalani: Yemen Blues

Ravid Khalanin uudella levyllä kuullaan vaikutteita ympäri maailmaa.

Laulaja Ravid Kahalani on syntyperältään Jemenin juutalainen, arabi ja juutalainen samassa persoonassa. Kenties verenperintö on auttanut Kahalania luomaan musiikkia, joka ei piittaa kulttuurien välisistä rajoista. Hänen lauluissaan soi yhtä lailla Jemen kuin Israel, Mali, USA ja Latinalainen Amerikka, kaikki sulautettuna sopusointuiseksi ja omaääniseksi kokonaisuudeksi. Hiekkaerämaabluesia on kuultu monesti ennenkin, mutta Yemen Blues on aivan omanlaisensa. Seitsenhenkisen orkesterin soitto on kielisoittimissaan arabialaisittain kiemurtelevaa, puhaltimissaan afrokuubalaisittain uhkeaa ja jazzillisen vivahteikasta. Laulumelodiat ovat vuoroin hypnoottisia ja riipaisevan kauniita, rytmit eläviä siten kuin ne elävät akustisia soittimia soittavien taiturien käsissä.

Yhtye esiintyy Maailma kylässä -festivaalilla Su 27.5.2012 16:30 Savanni-lava, Kaisaniemen puisto. Lue lisää Maailma Kylässä -internetsivuilta. 

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!