Artikkelikuva
Kabbalah: Boxes

Kabbalah: Boxes, Bagels & Elephants

Kabbalahin uudella levyllä klezmer ei ole ainoa tai edes hallitseva tyylilaji.

Monikansallinen, viisihenkinen Kabbalah on hilpeä tuttavuus. Nimi linkittää bändin juutalaisuuteen, mutta klezmer ei silti ole sen ainoa tai edes hallitseva tyylilaji. Kaiken maailman traditioista, mutta myös esimerkiksi varieteesta ja tämänhetkisestä popista kekseliäästi ammentavat kappaleet eroavat toisistaan niin paljon, että tärkeimmäksi yhteiseksi nimittäjäksi nousee asenne. Se asenne on huumori, joka vapauttaa energisen hassuttelevaan ja silti fiksuun musiikilliseen leikkiin. Rajoja ylitellään tässäkin, hihityttävästi ja ketterästi.

Kabbalah esiintyy Maailma Kylässä -festivaalilla la 26.5.2012 15:30-16:15, Monsuuni-lava, Kaisaniemen puisto. Lue lisää Maailma kylässä -festivaali sivuilta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!