Artikkelikuva
Click Here: Delhi To Sevilla

Click Here: Delhi To Sevilla

Delhi to sevilla levy seuraa romanien matkaa Eurooppaan.

Romanien tie Eurooppaan ja muuhun maailmaan ei tainnut alkaa Delhistä, vaan lännempää, mutta eipä olla pikkumaisia. Ranskalaisen DJ Clickin konseptialbumilla on yksinkertaisuudessaankin kunnioitettava idea ja tavoite. Hän haluaa kulkea samaa matkaa romanien kanssa, idästä länteen, Delhistä aina Guadalquiviriin asti. Matkan tekemisen idea antaa rakennetta ja ryhtiä kokonaisuudelle, joka muuten saattaisi hajota vaikutteidensa moninaisuuteen. Käsitteellistä kiinteyttä tosin tulee jo siitä, että kaikki matkanvarren eri musiikit ovat romanien musiikkeja. Hiukan problemaattistakin yhtenäisyyttä taas tulee dj:lle luontevasta teknokompista, joka säksättää lähes kaiken pohjana. Makuasia, mutta minun mielestäni musiikissa on sitä enemmän henkeä, mitä vähemmän koneet sitä dominoivat. Niinpä matkan eri vaiheet myös viehättävät hieman eri vahvuisesti. Extrana tuleva toinen cd klubi- ja radiomiksauksia ei sano mitään, mitä ykköslevy ei jo sanoisi, ja paremmin.

Dj Click esiintyy Maailma Kylässä -festivaalilla su 27.5.2012 23:30-01:00, Virgin Oil Co. Lue lisää Maailma Kylässä -festivaalin sivuilta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!