Avunantajat reagoivat hitaasti kriiseihin

Avunantajat panostavat liian vähän katastrofiriskin pienentämiseen, tuoreessa raportissa todetaan.

Katastrofin tapahtuessa rahoitusta on myös tarjolla liian vähän.

Kansainvälisen DARA-järjestön maaliskuussa julkaisemassa raportissa arvioidaan eri avunantajamaiden toimintaa useissa viime vuosien kriiseissä, muun muassa Pakistanin tulvissa ja Somalian konfliktissa ja nälänhädässä. Järjestö korostaa, että monet kriisit ovat ennakoitavissa.

Ennakkovaroitusjärjestelmiä on olemassa, mutta niiden antamiin tietoihin ei reagoida riittävän nopeasti.

Oxfamin ja kansainvälisen Pelastakaa lapset -järjestön alkuvuonna julkaisemassa raportissa puolestaan todetaan, että kymmeniä tuhansia ihmishenkiä olisi voitu pelastaa Itä-Afrikassa viime vuonna, jos avunantajat olisivat reagoineet nopeammin.

Merkkejä tulevasta kriisistä oli olemassa jo kesällä 2010, mutta avunantajat reagoivat vasta kesällä 2011, kun tilanne oli jo muuttunut täysimittaiseksi nälän­hädäksi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!