Aivasteleeko allerginen tropiikissa aina?

Siitepölyallergikkojen aivastelukausi alkaa taas. Suomessa on vain yksi kasvukausi, mutta miten käy maissa, joissa on ikuinen kesä? Kärsiikö vaikkapa koivun siitepölystä pärskivä allergioista ihan aina? Vastaajana allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

”Jos saa allergiaoireita siitepölyistä, niin jatkuvan kasvukauden maissa allergiakausi pitenee. Ei siinä sen kummempaa.

Jos saa yhden lehtipuun siitepölystä oireita, niin yleensä saa oireita myös muista lehtipuista.

Melkein kaikki koivuallergikot saavat oireita le­ pästä. Suomessa keväällä ensimmäiset oireet tulevat yleensä pähkinä­ pensaan ja lepän kukinnasta, koivu kukkii niiden jälkeen.

Koivuallergisilla on siis ikuisen kesän maissa riski saada oireita siellä olevista muista lehtipuista.
Allergioista ei pääse eroon kuin siedätyshoidolla, joten uuden ympä­ ristön allergioihin ei voi tottua.

Eivät suomalaisetkaan totu koivuoirei­ siin, vaan lääkkeitä tarvitaan. Allergiat laantuvat vain iän karttuessa.

Pölyallergiat kehittyvät yleensä murrosiän molemmin puolin. En ole koskaan kuullut kenestäkään, joka olisi sairastunut pölyallergiaan vaik­kapa 65­-vuotiaana.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!