Hitler-niminen kauppa herättää pahennusta Intiassa

Omistaja sai kertomansa mukaan tietää vasta liikkeen avajaisissa nimihahmon taustoista.

Intia. Intian Gujaratiin, Ahmedabadin kaupunkiin perustettu Hitler-miestenvaatehtimo ärsyttää nimellään. Erityisen tuohtuneita ovat Intiassa asemapaikkaansa pitävät israelilaisdiplomaatit. Pääkonsuli Orna Sagiv aikookin nostaa nimen esille tapaamisessaan Gujaratin osavaltion hallituksen kanssa.

Hitlerin omistaja, Rajesh Shah, sanoo uutistoimisto AFP:lle olevansa yllättynyt kauppansa nimen aiheuttamasta mielipahasta.

”Sain vasta liikkeeni avajaisissa tietää, että Hitler on syyllistynyt 6 miljoonan ihmisen tappamiseen”, hän väittää.

Shahin mukaan liike sai nimensä hänen liikekumppaninsa ankaralta isoisältä, jota kutsuttiin Hitleriksi. Yhtymäkohtia natsi-Saksaan ei kuitenkaan ole vaikea löytää, sillä liikkeen logossa i:n pisteen virkaa toimittaa hakaristi.

Rajesh Shah sanoo olevansa valmis vaihtamaan kauppansa nimen, mutta vain siinä tapauksessa, että hänelle korvataan uudelleenbrändäyksestä koituvat kustannukset. Logon, käyntikorttien ja muun tarpeellisen uusimisen kustannusten hän arvioi nousevan noin 150 000 rupiaan eli hieman yli 2000 euroon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!