Entistä nuorisojohtajaa syytetään väkivallan lietsomisesta

Nuorisojärjestön entinen puheenjohtaja halutaan vastuuseen kaivoslakkojen aikana syntyneistä levottomuuksista.

Etelä-Afrikka. Eteläafrikkalainen Solidarity-ammattiliitto vaatii maan pääpuolueen ANC:n nuorisojärjestön entistä puheenjohtajaa Julius Malemaa vastuuseen kaivoslakkojen aikana syntyneistä levottomuuksista, kertoo News from Africa -sivusto.

Korkeakoulutettujen Solidarity syyttää Malemaa siitä, että hän on kiihottanut kaivostyöläisiä väki­valtaisuuksiin. Järjestön mukaan Maleman motiivit ovat henkilökohtaisia ja hän käyttää lakkolaisia ja levottomuuksia vain oman poliittisen uransa elvyttämiseen.

Malema itse sanoo, että hän on kyllä kehottanut työläisiä jatkamaan lakkoa, kunnes työnantaja suostuu palkankorotuksiin. Syytökset väkivaltaan lietsomisesta hän sen sijaan kiistää.

Etelä-Afrikan johtava puolue ANC on jo aikaisemmin erottanut Julius Maleman puolueen nuorisojärjestön johdosta. Malema on saanut useita tuomioita vihapuheesta.

Kaivosalan levottomuudet Marikanan platinakaivoksilla puhkesivat elokuussa. Poliisi ampui kohti lakkoilevia kaivostyöläisiä, joista 34 kuoli. Yhteensä levottomuuksissa menehtyi 44 ihmistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!