Artikkelikuva
The Esso Trinidad Steel Band

The Esso Trinidad Steel Band

The Esso Trinidad Steel Bandin tynnyriorkesteri soi kuin yksi äärettömän monimutkainen soitin.

Trinidadilaiset öljytynnyriorkesterit ovat innostava todiste ihmislajin kekseliäisyydestä ja rakkaudesta musiikkiin. Ne tekevät tyhjennetyistä öljytynnyreistä hyödyllisiä jälleen, antavat romulle uuden elämän. Tästä uudelleensyntymästä todistaa historiallinen äänite vuodelta 1971

The Esso Trinidad Steel Bandin kaksikymmentäkolme muusikkoa tosin tuskin ajattelivat tekevänsä mitään historiallista, kunhan vaan tekivät mukavaa musiikkia: huiman virtuoosisia sovituksia pop-kappaleista, kuten Apeman, Cecilia ja I Want You Back, mutta myös häkellyttävän version Hatsaturjanin Sapelitanssista sekä taianomaisen Aquariumin, joka on teräspannupsykedeliaa kauneimmillaan. Tuottaja, itsekin pop-legenda Van Dyke Parks, kehuu bändiä parhaaksi, jonka kanssa on milloinkaan työskennellyt. Se todella soi kuin yksi, järjettömän monimutkainen soitin, eli se soi kuin sinfoniaorkesteri. Ja kuten uudelleenjulkaisun kylkiäisenä tulevalla hupaisalla dvd-dokumentilla bändin Yhdysvaltain kiertueelta todetaan, sinfoniaorkesteri onkin ollut öljytynnyriorkesterin esikuva.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!