Artikkelikuva

Marjarahka

Tammikuun terveysruoka

Tammikuu tuo uuden valon ja innostuksen terveyden tarkkailuun. Joulunajan ylensyönnin ja juhlien kuplivien jälkeen on mukavaa syödä jotain kevyttä ja terveellistä.

Tammikuun virkistäjä onkin herkullinen marjarahka, joka toimii hyvin niin iltapalana kuin lounaanakin.

Parhaiten rahka valmistuu kesällä itse kerätyistä mansikoista ja mustikoista, mutta maittavan lopputuloksen saa kaupankin pakaste­marjoista.

Rahkan valmistus on helppoa: sotketaan maitorahka ja kermaviili keskenään, lisätään jäiset mansikat, mustikat, vadelmat, puolukat – maun mukaan. Lopuksi joukkoon raakaruokosokeri. Anna marjojen sulaa niin, että lopputulos on pehmeä ja mehukas.

Marjarahka
(yhdelle)

1 purkki (2 dl) rahkaa

½ purkkia (1 dl) kermaviiliä

n. 1 dl mustikoita

n 1 dl mansikoita

raakaruokosokeria sen verran kun sokerihammasta kolottaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!