Hivin leviäminen hidastuu

Aids-kuolemat ovat selvästi vähentyneet viime vuosina, selviää YK:n hiv/aids-järjestön UNAidsin tuoreesta raportista. Myös uusien hiv-tartuntojen lukumäärä on laskenut.

Uudet tartunnat ovat vähentyneet viidenneksellä vuodesta 1997; kuolemat ovat vähenneet 20 prosentilla vuodesta 2005. Hoito on yhä useamman saatavilla köyhissä ja keskituloisissa maissa. Pelkästään vuonna 2010 hiv-lääkitystä saavien ihmisten lukumäärä kehitysmaissa nousi yli miljoonalla. UNAids arvioi, että hoito on estänyt 2,5 miljoonaa kuolemaa vuodesta 1995 lähtien.

Uusien infektioiden lukumäärä on laskenut selvästi Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa ja Karibialla. Itä-Euroopassa, Keski-Aasiassa, Oseaniassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa infektiot sen sijaan lisääntyvät.

Edistysaskeleista huolimatta vuonna 2010 noin kaksi miljoonaa ihmistä kuoli aidsiin liittyviin sairauksiin. UNAids arvioi, että hi-virusta kantaa noin 34 miljoonaa ihmistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!