Britannia tukee perhesuunnittelua

”Vuosittain 215 miljoonaa naista, jotka epätoivoisesti haluaisivat välttää raskaaksi tulemisen, tulee raskaaksi”, britan­nialainen kansanedustaja Stephen O'brien sanoo.

O’brien kertoo Britannian YK:n väestöohjelmalle myöntämän rahan tarjoavan ainakin 1,6 miljoonalle kehittyvässä maassa asuvalle naiselle ehkäisykapselin. Sen avulla naiset voivat harjoittaa perhesuunnittelua. Kapseli on on pitkäkestoinen, mutta peruutettavissa oleva ehkäisymuoto.

Britannian tuella hankit­tavien ehkäisyvälineiden arvioidaan estävän vuosittain noin kaksi miljoonaa vahinko­raskautta ja jopa 220 000 hengenvaarallista aborttia. Raskauden tai synnytyksen aikana kuolevista naisista 99 prosenttia asuu kehitysmaassa.

Britannia tukee myös no­pean toiminnan yksikköä, joka hankkii ja toimittaa ehkäisyvälineitä maihin, joiden varastot ovat loppumassa. Tarkoituksena on myös rakentaa yhteyksiä luotettaviin tavarantoimittajiin, jotta ehkäisyvälineiden hankinta olisi helpompaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!