Artikkelikuva

Milla Viljamaa: Minne

Urkuharmoni on tuskin koskaan kuulostanut yhtä kiehtovalta kuin tällä Milla Viljamaan sanan useammassakin merkityksessä fantastisella albumilla, jonka lajityyppiluokittelu on aivan mahdoton tehtävä.

Viljamaan virtuoosinen harmoni, jousikvartetti, kontrabasso ja kitara luovat oman musiikillisen maailmankaikkeutensa, joka ottaa elementtejä muun muassa kansanmusiikeista, kamarimusiikista ja tangosta. Riipaisevan kauniit ja humoristisesti polveilevat melodiat, pehmeän sävykkäät soinnit ja kimmoisan joutuisat rytmit hyväilevät korvia ja synnyttävät visuaalisia mielteitä, kuin välähdyksiä yhtä aikaa hiukan höpsöstä ja lumoavasta satumaailmasta. Viljamaan musiikkia onkin hyvästä syystä sanottu elokuvalliseksi. Kappaleiden nimet antavat hilpeästi suuntaa assosiaatioille: Maahisten lystikäs yhdessäolo, Neiti Marplen tango, Tinasotilaan laulu ja niin edespäin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!