Artikkelikuva
Orchestra Baobab: La Belle Epoque

Orchestra Baobab: La Belle Epoque

Senegalilainen Orchestra Baobab eli "kulta-aikaansa" 1970-luvulla, jolloin se soitti talon bändinä dakarilaisessa Baobab -klubissa.

Seuraavalla vuosikymmenellä Hasse Wallin suomalaisillekin tutuksi tekemä, Orchestra Baobabin afrokuubalaispohjaista soitantoa rotevampi ja iskevämpi mbalax valtasi Senegalin ja Baobab hajosi. Nyttemmin yhtye on koottu jälleen, ja uuden menestyksen myötä on virinnyt ansaittu kiinnostus myös sen varhais­vaiheisiin. Tupla-cd:n ensimmäinen levy on melkein kuin dokumentti, sillä se on tallennettu klubiesityksestä. Bändiä voi perustellusti ja monessakin mielessä verrata Buena Vista Social Clubiin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!