Kuinka keskiluokka lomailee kehittyvissä maissa?

Milloin keskiluokka lomailee maailmalla, ja mitä lomilla tehdään?

”Nicaraguassa keskiluokkaiset lomailevat pääsiäisenä sekä jouluna ja uuden vuoden pyhinä. Lomaa vietetään joko rannalla perheen tai ystävien kanssa. Mukana paljon ruokaa ja juomaa, musiikkia ja meteliä. Toinen vaihtoehto – jos mahdollista – on matkustaa ulkomaille sukulaisten tai ystävien luokse.” (Shirlene Green, toimittaja)

”Argentiinan keskiluokka lomailee mieluiten tammikuun puolivälin jälkeiset kaksi viikkoa Atlantin rannalla tai Córdoban vuoristossa. Suosittuja kohteita ovat myös Luoteis-Argentiina ja Patagonia. Jos valuuttakurssi suosii Argentiinan pesoa, monet menevät Etelä-Brasiliaan: siellä merivesi on lämpimämpää, tuuli leudompaa ja kulttuurinen kirjo on suurempi.” (Eric
Mescher, musiikinopettaja)

”Useimmiten keskiluokkaiset intialaiset, bengalilaiset ja gujaratilaiset viettävät kesä- ja talvilomansa matkustelemalla ympäri Intiaa. Ihmiset etelästä matkustavat pohjoiseen ja päinvastoin. Suurin osa ihmisistä viettää kuitenkin viikonvaihteet ja lomat lähellä kotiaan: vuoristossa, kansallispuistossa tai vain piipahtamalla kaverin maatilalle päiväksi tai pariksi. Laatuaika ulkomailla on monen unelma. Vielä muutama vuosikymmen sitten se oli Intian keskiluokalle täysin mahdotonta, mutta nyt jotkut heistäkin voivat kuluttaa viikonlopun siemailemalla kahvia hollywoodilaisessa trendikahvilassa.” (Tarun Bose, toimittaja).