Artikkelikuva
Diego El Cigala: Cigala & Tango

Diego El Cigala: Cigala & Tango

Espanjalainen Ramón Jiménez Salazar alias Diego El Cigala (s. 1968) on luonut maineensa ennakkoluulottomana flamencolaulajana, joka on muun muassa tehnyt erittäin hedelmällistä yhteistyötä kuubalaisen pianistin Bebo Valdésin kanssa.

Tällä albumilla hän jatkaa musiikillista matkaansa Atlantin tuolla puolen, ja nyt El Cigala -käsittelyn saa argentiinalainen tango. Käsittely on kimmoisan kamarimusiikillisessa akustisuudessaan rakastavan lempeää, ja vain puritaanit voivat närkästyä satunnaisesta lipsahtelusta jazzin suuntaan. Siviilirohkeutta osoittaen El Cigala versioi tangotähdistä legendaarisinta, Carlos Gardellia, ja yllättäen jopa Kurt Weilliä, jonka säveltämä Youkali kekse­liäästi edustaa Astor Piazzollan luomaa kubistista modernia tangoa. Albumi on äänitetty Buenos Airesin Teatro Gran Rexissä järjestetyssä konsertissa, jossa epäilemättä maailman asiantuntevin yleisö palkitsee laulajan runsain aplodein.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!