Kyllä Hippo tietää 7-8/2011

Hippo tietää brittinaisten kenkäostoksista, indonesialaismiesten tupakoinnista, kiinalaisten kapitalismimyönteisyydestä ja Intian liikenneonnettomuuksista.

20

paria kenkiä omistaa brittiläinen nainen keskimäärin. Vuodessa hän ostaa keskimäärin 8 uutta kenkäparia.

62

prosenttia indonesialaisista miehistä tupakoi. Kiinassa vastaava osuus on 60 prosenttia. Yhdysvaltalaismiehistä tupakoitsijoita on 27 prosenttia.

68

prosenttia kiinalaisista sanoi kannattavansa kapitalismia vuonna 2010. Yhdysvaltalaisista kapitalismia kannatti 56 prosenttia. Vuonna 2002 kapitalismin kannattajia
oli 80 prosenttia yhdysvaltalaisista ja 66 prosenttia kiinalaisista.

222

miljoonaa tonnia syömäkelpoista ruokaa heitetään teollisuusmaissa roskiin vuosittain. Tämä on lähes yhtä paljon kuin koko Saharan eteläpuolisen Afrikan ruuantuotanto, joka on 230 miljoonaa tonnia.

336

ihmistä kuolee Intiassa päivittäin liikenneonnettomuuksissa. Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu kello 15–18 välillä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!