Oikeutta Burman videoreporttereille

Burmalainen riippumaton mediatoimija Democratic Voice of Burma, DVB, kampanjoi vangittujen toimittajiensa vapauttamiseksi. Seitsemäntoista DVB:n videoreportteria on vankilassa ja kärsimässä pitkiä rangaistuksia. Yksi reporttereista on tuomittu jopa 27 vuodeksi vankeuteen.

Rangaistuksiin ovat johtaneet videojournalistien paljastukset Burman hallinnon mädännäisyydestä. He ovat dokumentoineet muun muassa etnisiin vähemmistöihin kohdistettua poltetun maan -politiikkaa, burmalaisten joukkojen tekemiä munkkien murhia ja hallinnon kyvyttömyyttä auttaa kansalaisiaan vuoden 2008 Nagris-myrskyn jälkeen.

DVB:n päätoimittaja Khin Maung Soen mukaan videoreportterien toiminta vaatii suurta rohkeutta ja isojen riskien ottamista. ”Burmalaiset vankilat ovat helvetillisiä paikkoja, ja erityisen helvetillisiä ne ovat poliittisille vangeille.”

Burman uusi hallitus on luvannut muutoksia maan harjoittamaan politiikkaan.
DVB kampanjoi, jotta politiikka todella muuttuisi ja mielivaltaisesti vangitut toimittajat vapautettaisiin.

Kampanja avattiin kansainvälisenä sananvapauden päivänä 3. toukokuuta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!