Miksi suvivirsi on niin tärkeä?

Suvivirsi herättää muiston lapsuuden huolettomista kesistä ja elämän keveydestä, vastaavat Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan työntekijät.

 ”Suvivirsi vie nanosekunnissa kaikkiin lapsuuden kouluaikojen kevätjuhliin. Voimistelusalin puolapuut, näyttämö, koivut hiirenkorvalla – ne piti Oulussa tuoda sisään etukäteen, jotta hiirenkorvat kasvoivat. Suitut oppilaat, me tytöt pikkukengissä ja polvisukissa, kireät letit, kihelmöivä olo alkavasta kesästä ja lomasta. Opettaja säestää urkuharmonia hakaten, totiset opettajat
ja oppilaat laulavat mukana. Siinä se on: kesän alkufanfaari.”

Suvivirsi myös yhdistää sukupolvia.
”Entiset lapset haluavat kuulla kevätjuhlissa omien lastensa ja lastenlastensa laulavan samaa lapsuuden veisua.”

Uskontoon Suvivirttä ei nimestään huolimatta liitetä.
”Muutosvastarintaa siis. Tähän ei välttämättä liity uskonnollista tai kansallista fanatismia as such, vaan enemmänkin sellaista tapakristityn pelkoa, että kaikki muuttuu eikä mikään ole niin kuin ennen, silloin vanhoina hyvinä aikoina kun itse kävi koulua.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!