Artikkelikuva

Jimi Tenor & Tony Allen: Inspiration Information 4

Suomalaisen Jimi Tenorin ja nigerialaisen Tony Allenin yhteistyönä syntynyt albumi on eurooppalaisen ja afrikkalaisen kulttuurin täydellinen yhdistelmä.

 Se on uteliaita korvia ravitseva ja liikkuvaa kehoa kiihottava sekoitus pakottomasti rullaavaa afrobeatia ja niin melodioissa kuin sanoissakin kukkivaa yhtä aikaa vilpitöntä ja ironista asennetta. Albumi on neljäs sarjassa, jossa edellinen julkaisu oli etiopialaisen Mulatu Astatken ja brittiläisen Heliocentricsin yhteistyötä. Ennakkoluuloton tuotantoidea tuoda yhteen omien alueidensa mestareita toimii myös Tenorin ja Allenin tapauksessa niin hyvin, että yhteistyön toivoisi vielä jatkuvan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!