Artikkelikuva

Daara J Family: The School of Life

Hiphopista on tullut reggaen tavoin globaalisti kommunikoiva tyylisuunta, jonka sanomallinen syke tykittää yhtä luontevasti kaikkialla kolmannessa maailmassa.

Daara J:n julistettiin jo edellisen albuminsa myötä kuuluvan senegalilaisen hiphopin pyhään kolminaisuuteen, eikä uunituore julkaisu häädä heitä sieltä. Ydinryhmältään kaksihenkiseksi – Faada Freddy ja N’Dongo D – kutistunut ja nimeensä Familyn lisännyt Daara J Family on kasvanut musiikillisesti aiempaa laveammaksi, vaikka laulut yhä mahtuvat hiphopin sateenvarjon alle. Wolof, ranska ja englanti istuvat riimittelyyn yhtäläisen hyvin, ja yhtäläisen hyvin duo ottaa haltuunsa elementtejä eri maanosien musiikeista, omansakin – r&b:n ja reggaen kaltaisten tuttujen mausteiden seassa välähtää jopa pygmipolyfoniaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!