Kuukauden kamppis

Pakistanilaiset järjestöt käyvät seksuaalisen häirinnän kimppuun kalenterikampanjan avulla.

”Ghuram chattu” on pakistanilaisnaisille tuttu hahmo: lipevä mies, joka tuijottelee heitä sopimattomasti julkisilla paikoilla. Moni on saanut tuntea iljettävän ”Cher Khanin” kopeloinnit keskellä ruuhkaa. Kaikki tietävät suvustaan ”Tharki Baban”, joka halailee ja koskettelee nuorempia sukulaisiaan epämiellyttävällä tavalla.

Nämä pilapiirroshahmot esiintyvät pakistanilaisten järjestöjen yhteisessä seksuaalista häirintää vastustavassa kalenterikampanjassa. Sen tavoitteena on lisätä tietoisuutta seksuaalisesta häirinnästä ja opettaa ihmisiä tuntemaan oikeutensa fyysiseen koskemattomuuteen.

Hahmoja riittää vuoden jokaiselle kuukaudelle. Irstas kauppias ”Darinda Dukandar” lähentelee naisia myyntityönsä lomassa, yli-innokas poliisi ”Behadetey Rakhey” puolestaan ei valvo lakia vaan ehdottelee sopimattomia ohikulkeville naisille. Koko maailman omistava rikas poliitikko ”Shah Basha” kuvittelee omistavansa myös kaikki maan naiset. Löytyy kalenterin sivuilta myös naisryhmä ”Niswani Ghol”, joka kiusaa yksin liikkuvia miehiä.

Kalenterihahmot löytyvät osoitteesta www.aasha.org.pk/demo/

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!