Artikkelikuva
Babatunde Akerele alias Aiyekooto.

Club Mañana: Bändi on Aiyekooton soitin

Maailman kuvalehden Mañana-klubin esiintyjät kertovat palstalla musiikistaan. 12.2. klubilla esiintyy Aiyekooto & His Afrobeat International.

”Aiyekooto & His Afrobeat International kasattiin alunperin vuoden 2005 Maailma kylässä -festareita varten. Siellä soitimme myös ensimmäisen keikkamme. Parhaimmillaan lavalla on ollut yli 20 soittajaa, mutta nykyisellään kokoonpano on vakiintunut 15 muusikkoon.

Soitamme afrobeat-musiikkia, joka on sekoitus funkia ja afrikkalaisia rytmejä. Koko genrestä ei tietenkään voi puhua mainitsematta afrobeatin pioneeria, nigerialaista Fela Kutia. Myös nigerialainen highlife-musiikki on vaikuttanut solistimme Babatunde Akerelen alias Aiyekooton lauluihin.

Aiyekooto tuli Suomeen keväällä 2005. Olimme tavanneet neljä vuotta aiemmin Nigeriassa, jossa työskentelin vapaaehtoisena kouluavustajana. Vapaa-aikana soittelin bassoa Aiyekooton yhtyeessä.

Musiikki yhdistää ihmisiä yli rajojen ja kulttuurien, bändimme on siitä hyvä esimerkki. Näin isolla joukkiolla liikkuessa väistämättäkin sattuu ja tapahtuu.

Aiyekooto ei itse soita mitään, mutta säveltää kaikki soittimet. Se on vähän erilainen lähestymistapa musiikin tekemiseen kuin monissa muissa bändeissä, joissa jokainen soittaja sovittaa osuutensa. Lähinnä me ollaan kanava Aiyekooton musiikille, tavallaan Aiyekooto soittaa bändiä. Siis bändi soittaa sen, mitä Aiyekooton päässä liikkuu.

Musiikilla voi muuttaa maailmaa, ainakin hetkeksi kerrallaan. Musiikin ensisijainen tehtävä on viihdyttää ja helpottaa jokapäiväistä elämää, luoda elämyksiä ja auttaa unohtamaan murheet.”

Aiyekooto & His Afrobeat International

Club Libertén (kolmas linja 34, helsinki)
Mañana-klubilla lauantaina 12.2.
Lämmittelijänä faso kan.
Liput 7€ + eteispalvelumaksu. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!