Kyllä Hippo tietää 12/2011

Hippo tietää Meksikon sieppaustiheyden kasvusta, yhdysvaltalaisten kuolemista, liikenneonnettomuuksista köyhissä maissa ja itäsaksalaisten kaipuusta Länsi-Saksaan vuonna 1961.

4

sieppausta ilmoitetaan keskimäärin Meksikossa päivittäin. Sieppaukset ovat lisääntyneet 317 prosenttia vuodesta 2005 vuoteen 2010.

8

yhdysvaltalaista kuoli vuonna 2010 terrori-iskuissa. Samana vuonna 29 yhdysvaltalaista kuoli salamaniskuun.

13

miljardia dollaria siirrettiin laittomasti Afrikan ulkopuolelle vuonna 2000. Vuonna 2010 luku oli 78 miljardia.

48

prosenttia maailman kulkuneuvoista on köyhissä tai keskituloisissa maissa. 90 prosenttia liikenneonnettomuuksista tapahtuu näissä maissa.

3000

itäsaksalaista siirtyi päivittäin Länsi-Saksaan vuonna 1961 ennen Berliinin muurin pystyttämistä. 14 prosenttia saksalaisista palauttaisi Berliinin muurin, koska ”Saksa oli parempi kahtia jaettuna”.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!