Verot maksuun rummuttamalla

Bangaloren kaupungissa Intiassa on otettu käyttöön häpeämenetelmä, jonka avulla kaupunkilaiset yritetään saada maksamaan veronsa.

Viranomaiset ovat palkanneet verovelkaisten kotien ja toimistojen ulkopuolelle ihmisiä paukuttamaan rumpuja. Rummutuksen on tarkoitus herättää häpeää, jotta veronsa maksamatta jättäneet kaupunkilaiset kuittaisivat velkansa yhteiskunnalle.

Kunnanhallituksen mukaan kaupunkilaisille on kertynyt verovelkaa kymmeniämiljoonia euroja. Viranomaisten mukaan maksuhuomautukset eivät ole tehonneet, joten häpeäkampanjaan turvautuminen oli viimeinen vaihtoehto. ”Mitä enemmän melua, sitä nolompaa se on [rakennuksen] omistajalle ja hänen vuokralaisilleen”, kunnanhallituksen edustaja Siddaiah sanoi New Zealand Herald -lehdelle.

Intiassa on aiemminkin hyödynnetty samantyyppisiä keinoja maksamattomien verojen perimisessä. Biharin osavaltion pääkaupungissa Patnassa viranomaiset ovat lähettäneet eunukkeja hätistelemään verojen maksun laiminlyöneitä kaupunkilaisia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!