HelpAge International on vanhusten asialla

Vuonna 2007 käynnistynyt HelpAge International -kampanja puolustaa vanhojen ihmisten oikeuksia 55 maassa eri puolilla maailma.

HelpAge toimii ruohonjuuritasolla vuoden ympäri. Joka vuosi lokakuun ensimmäisenä päivänä kampanja organisoi Kansainvälisen vanhusten päivän marssin.

Vuonna 2011 HelpAge Internationalin kampanjaan osallistuvat ovat esimerkiksi Burkina Fasossa vaatineet vanhoille, noituuden vuoksi kodistaan häädetyille naisille pääsyä osalliseksi terveydenhuoltopalveluista. Jamaikalla puolestaan on vaadittu vanhusten oikeuksien sisällyttämistä poliittisiin ohjelmiin.

Kuluvana vuonna kampanja pyytää kaikenikäisiä ihmisiä lähettämään osoitteeseen campaigns@helpage.org kuvia, joissa kuvatun yksilön tai ryhmän pitelemänä näkyy kirjoitettu vaatimus tukea vanhusten oikeuksia.

Ruohonjuuritoiminnan lisäksi HelpAge lobbaa maailman suurinta kehitysavun antajaa eli EU:ta sisällyttämään vanhojen ihmisten oikeudet ja tarpeet apustrategioihinsa. Niin ikään se kampanjoi vanhusten oikeuksien sopimuksen laatimisen puolesta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!