Artikkelikuva

Hapankorppu ja savukalatahna

Kalaherkkua mökki-idyllissä.

Mökin ulkokuistilta avautuu koivujen reunustama piha. Sen keskellä seisoo vanha savustuspönttö, joka takaa herkkunautintoni. Olen saanut lautaselleni savukalatahnalla voidellun hapankorpun, joka odottaa ensimmäistä puraisuani.

Tahnassa oleva kala on peräisin Koitere-järvestä, jonne ukki on laskenut verkkonsa edellisenä aamuna. Sieltä kalat on tuotu perattaviksi ja savustettaviksi. Mummi on jauhanut siiat ja kuhat ikivanhalla koneella. Sekoittanut sitten kermaviilin, mausteiden ja yrttien kanssa tahnaksi, joka sopii erinomaisesti lähes minkä tahansa kanssa.

Rapea ja ohut hapankorppu ja paksu kerros kermaista tahnaa, juomaksi lasillinen maitoa. Tältä maistuu kesä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!