Artikkelikuva

Etnosoi, suufi-laulua ja chaâbia

Suomen vanhin maailmanmusiikkifestivaali Etnosoi! tarjoilee herätteleviä konserttikokemuksia ympäri Helsinkiä. Tapahtuma käynnistyy 8.11. uudessa Musiikkitalossa.

Torstaina 10.11. Savoy-teatterissa juhlitaan mestarikansanlaulaja Hilja Grönforsin levynjulkaisua.
Perjantaina 11.11. Savoyn valtaa algerialaiseksi bluesiksikin luonnehdittu chaâbi-musiikki, kun lavalle saapuu algerialaissyntyinen Kamel El Harrachi yhtyeineen.

Lauantaina 12.11. Mayotten saarelta Intian valtamereltä saapuu 13-henkinen, kaikenikäisistä naisista koostuva Deba.

Deba esittää Savoyssa seremoniallisia suufi-lauluja ja tansseja, joiden musiikillinen ja liikkeellinen harmonia pysäyttävät ajan.

Isänpäivänä, sunnuntaina 13.11. Malmitalolla nähdään moninkertaisesti palkittu, malilais-tanskalainen muusikko Moussa Diallo.

etnosoi

8.-13.11. www.etnosoi.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!