Artikkelikuva

Luomubatida

Joskus kauan sitten sain Brasiliassa eteeni tuoreen batida-juoman. Siinä viinaisen cachaçan maku oli onnistuneesti hukutettu mehevien hedelmien ja kookoksen alle.

Matkakuumeen iskiessä tämä juoma on helppo valmistaa itsekin. Tarvitaan vain kypsiä ja tuoreita hedelmiä, siis sellaisia joita normaalista K-S-marketista ei saa.

Kas näin: Valitse suomalaisen kauppiaan mittapuun mukaan ylikypsiä luomuhedelmiä ja heitä ne tehosekoittimeen. Lisää jäitä ja hiukan luomukookosmehua. Juoma on valmis, kun koostumus on samettisen houkutteleva.

Kaada juoma lasiin ja halutessasi sekoita joukkoon reilun kaupan luomurommia. Istahda rauhassa alas, imaise pillillä suuntäydeltä, sulje silmäsi ja siirry hetkeksi lämpöiselle meren rannalle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!