Kesän merkki

Kesäkuun kelpo kapine ovat varvassandaalit.

Flip, flap, flop, hokevat asvaltti ja jalkapohja vuoroin. Kesän luonteenomaisin asuste ilmoittaa itsestään tunnistettavalla läpsytyksellä.

Ääni on antanut jalkineille myös nimen: flip-flopit.

Rakkaalla lapsella on tietysti muitakin nimiä, kuten avokkaat tai släbärit. Oikeinoppineet puhuvat varvassandaaleista.

Varvassandaalit ovat vertaisryhmässään ainutlaatuisen kätevät: ei tarvita sukkia, ei edes kengännauhoja. Ilmastointi vakiona. Hinta alle parikymppiä.

Parhaat mallit ovat jämäkät jalkojen alla, mutta joustavat mukavasti.

Miinuspuoli on se, että jalkapohjat ja vapaasti lentelevä hiekka likaavat tossut helposti. Lipareilla ei ole myöskään helppoa juosta.

Kengillä on terveysvaikutuksensa: ne joko rasittavat tai tukevat luustoa. Tässä suhteessa ohuet ja tasaiset läpsykät eivät ole vahvimmillaan.

Mutta flip-flopit ovat erityistapaus. Kesä on vain kerran vuodessa!

Ja mistä kesän tunnistaa parhaiten? Hetkestä, jolloin släbärit kaivetaan eteisen kaapista ja tipautetaan lattialle helteeseen lähtöä varten. Läts!

Julkaistu Maailman Kuvalehti Kumppanissa 7-8/2010.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!