Varavoimaa purkin avaamiseen

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

Häviö on nolo, mutta huonoilla näppivoimilla varustetulle niin kovin tuttu. Säilykepurkki on taas kerran peitonnut avaajansa.

Vaan ei hätää. Nykyään kaupoista löytyy jos jonkinlaisia apuvälineitä, jotka auttavat säilyttämään itsekunnioituksen taistelussa hillo- ja kurkkupurkkeja vastaan. Niiden avulla kesällä ja syksyllä säilötyn sadon saa paitsi purkkiin, myös purkista pois.

Vääntövoimaa lisäävien vempainten ulkonäkö ja tehokkuus vaihtelevat. Niitä kannattaakin kokeilla kaupassa käteen – ja miksei purkkiinkin.

Lapiokouraisten lähimmäisten mielipiteet näiden vempainten tarpeettomuudesta kannattaa jättää omaan arvoonsa. Vain ilkkuvalle Piltti-purkille hävinnyt ymmärtää, että tässä taistelussa kilpavarustelu kannattaa.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 9/2009

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!