Naapurit: Parrakkaita miehiä, tulisia naisia

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Viktor Plakhotin, 25, insinööri

Pietari, Venäjä

”Olen tavannut kahdenlaisia georgialaisia: toiset ovat muuttaneet tänne Neuvostoliiton aikana tai syntyneet täällä, toiset ovat tulleet viime vuosina.

Kauan asuneet ovat sopeutuneet hyvin. Heidät erottaa paikallisväestöstä vain nopeasta parrankasvusta! He ovat hyviä lääkäreitä ja rakentajia. He pitävät yhtä toisten georgialaisten kanssa ja pyörittävät suuria yrityksiä.

Äskettäin muuttaneet georgialaiset myyvät enimmäkseen torilla tomaatteja ja ajavat pimeitä takseja.

Georgialaiset arvostavat hyviä viinejä, laittavat erinomaisia liharuokia ja ovat mestareita käyttämään ‘kylmiä aseita’. Veitsien, puukkojen ja miekkojen käyttöä opetetaan pojille pienestä pitäen.”

Nini Murvanidze, 28, matkaopas

Tbilisi, Georgia

”Georgialaisten mielestä Venäjän paras puoli ovat sen naiset. Georgialaiset miehet ovat hyvin temperamenttisia, samoin venäläiset naiset. Kun mainitaan Venäjä, vaarienkin silmät syttyvät ja he muistavat mielellään, kuinka ovat joskus käyneet Moskovassa tai Leningradissa ja rakastuneet venäläiseen naiseen. Tai käyttäneet paljon rahaa venäläiseen naiseen! Se on varsinainen ylpeydenaihe.

Georgialaisten mielestä venäläiset juovat paljon, mutta eivät osaa juoda. He vaan ryyppäävät – mitä vaan ja missä vaan. Meille taas on erittäin tärkeää, mitä juo ja missä. Venäläinen humaltuu äkkiä, mutta georgialaisille on suuri häpeä olla humalassa. Ilman pitkää maljapuhetta ei saa ottaa huikkaakaan!”

Julkaistu  Kumppani-lehessä 9/2009.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!