Hyvää kaikilla merkeillä

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

Eettinen kuluttaminen on trendi, jolla flirttailee nykyään moni tuote. Läheskään aina ekologisuutta tai yleistä hyvismäisyyttä ei kuitenkaan perustella muulla kuin omakehulla. Siksi on riemastuttavaa törmätä tuotteeseen, joka pelaa avoimin kortein.

Tampereella valmistettavien Dammenbergin suklaiden sisältöä ei tarvitse arvailla. Pelissä on kunnon litania sertifikaatteja.

Otetaan vaikka tumma minttusuklaa. Reilua, kertoo reilun kaupan merkki. Gluteenitonta, varmistelee Suomen keliakialiiton sertifiointi. Valmistettu kotimaassa, takaa Suomalaisen työn liiton myöntämä avainlippu. Onpa tuotteella vielä Suomen juutalaisen seurakunnan antama Kosher-tunnuskin.

Suurennuslasiakaan ei tarvita, sillä suklaan ainesosat kerrotaan säädyllisen kokoisin kirjaimin ja tarkoin prosenttiluvuin. Reilun kaupan raaka-aineiden osuus on 98 prosenttia minttusuklaalevyn raaka-aineiden kuiva-ainepitoisuudesta. Voiko sisällysluettelo siitä runollisemmaksi enää muuttua?

Näistä tuotteista on ylimalkainen hyvillä ajatuksilla leuhottelu kaukana.

Verkkokaupassakin myytäviä suklaita uskaltaa tarjoilla myös silloin, kun kylään on tulossa lajitelma eri sortin allergikkoja. Koko valikoima on pähkinätöntä, gluteenitonta ja kananmunatonta, ja vaihtoehtoja löytyy myös laktoosittomina ja sokerittomina.


Julkaistu Kumppani-lehdessä 7-8/2009

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!