Roudarinteippi

Kumppani esitetlee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

Klassikko on aina klassikko. Mitä tällä ei voi korjata, sitä ihminen ei tarvitse.

Toisen maailmansodan aikana keksitty ilmastointiteippi on täydellinen tuote: tekee sen mitä lupaa. Pysyy ja pitää, vaikka sataisi pieniä kiviä. Rakas lapsi onkin saanut matkan varrella liudan luonnettaan kuvaavia lempinimiä, joista tunnetuimpia ovat roudarinteippi ja jeesusteippi alias jesari.

Vaikka jesari kestää, siitä saa repäistyä sopivan kokoisia palasia ilman apuvälineitä. Tarinat kertovat ihmetuotteella korjatun lukemattomia pakoputkia, veneitä, telttoja ja kenkiä. On teippi töissä tämän lehden toimituksessakin. Työnkuvana on tuolin selkänojan paikallaan pitäminen.

Teippirulla on luovuuskonsulttina vailla vertaa. Roudarinteippi kun taipuu näppärissä käsissä vaikka prinsessamekoksi. Netissä tehty kuvahaku sanoilla duct tape fashion viimeistään todistaa, ettei ihmiskunnan tulevaisuudesta kannata kantaa huolta. Kyllä näin kekseliäs laji yhden ilmastonmuutoksen ratkaisee.

Tuotekehittelyltä ei täydellinenkään tuote ole säästynyt. Perinteikkään hopean ohella maailman voi kursia kasaan värikkäillä ja läpinäkyvilläkin versioilla. Ja kun Aku Ankka -laastari ei enää lohduta (eikä tee vaikutusta leikkikavereihin), voi haavat hoitaa roudarinteippilaastarilla. Sellaisiakin netin ihmemaasta saa.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 11/2009.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!