Taittomuki

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

25 gramman painoisella taittomukilla voit humauttaa kertakäyttökulttuuria päähän niin, että tuntuu.

Notkea kippo vie olemattoman vähän tilaa, joten se sujahtaa vaivattomasti taskuun tai käsilaukkuun. Sieltä voit vetäistä sen esiin kuin Pecos Bill, jos joku yrittää kaataa sinulle teetä tai kahvia vulgaariin kertakäyttömukiin.

Taittomukilla on militaristinen historia. Se tunnettiin alun perin osana Ruotsin armeijan kenttäas-tiastoa. Sitten sen löysivät retkeilijät, lopulta myös urbaanimmat, kestävää arkea arvostavat tyylihaukat.

Taittomukia on vaikea rikkoa ilman räjähdysaineita. Se on tehty joustavasta muovista eikä ole moksiskaan, vaikka ajaisi traktorilla yli. Kierrätysmuovista valmistettu kippo kestää myös jäätymisen. Täydellinen siis?

Lähes. Täydellisen mukin vetoisuus olisi himpun suurempi, siinä olisi kansi ja se ei panisi mikroaaltoja pahakseen.

Mukeja saa monissa räväköissä väreissä: myrkynvihreänä, oranssina, hillittynä keltaisena, maastonvihreänä…

Kuppeja myyvät retkeilykaupat ja army-myymälät. Hinta vaihtelee eurosta kolmeen. AK.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 1/2009

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!