Reilu suklaamaski

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

Kevät on puhdistautumisen aikaa. Kaiken maailman paastot ja juomakuurit, kivihoidot ja kasvohieronnat vetävät puoleensa talvenharmaita ihmisiä.

Ilouutinen keveyden keskelle: suklaa ei ole enää syntiä – suklaa voi jopa puhdistaa!

Ensimmäinen eurooppalainen Reilun kaupan luonnonkosmetiikkasarja Thémis sisältää kuona-aineita ja epäpuhtauksia poistavan suklaanaamion. Tuotteelle on myönnetty Ranskan virallinen cosmebio-luomutakuumerkki.

Suklaamaskin mukana saa levittämiseen sopivan tikun ja se on hyvä: kauneuspuuhastelu on aikamoista läträämistä, mutta ihanaa. Ja naamio tosiaan tuoksuu aivan tummalle suklaalle. Kokonaan toinen asia on se, millaisen suklaahimon naamio herättää (älä syö naamiota!) – ja kuinka hyväksi tuo himo on puhdistautumiselle pitkällä tähtäimellä.

Thémis-sarjan tuotteet eivät sisällä parabeeneja eivätkä keinotekoisia väriaineita. Raaka-aineet ovat sataprosenttisesti luonnolliset eikä tuotteita ole testattu eläinkokein. Suklaanaamiossa käytetään Reilun kaupan kaakaota ja sokeria (toimitus maistoi naamiota, se ei maistunut hyvälle).

Maski saa levätä kasvoilla viitisen minuuttia, ja se kannattaa poistaa suihkussa – sen verran paksua ja vahamaista suklaa on. Mutta kasvoista todella tulee puhtaat ja sileät!

Ja siitä suklaanhimosta vielä: naamio jättää iholle pehmeähkön suklaan tuoksun. Se saattaa lohduttaa, jos kaapista ei löydy suklaatia.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 4/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!