Kulttuuripalat

Perhosefekti, lavakarisma ja Leijapoika.

Perhosefektistä ja odottamisen jalosta taidosta

Miten liikkumiseni helsingissä näkyy Filippiinien Manilassa? Entä millaisia vaikutuksia pienistä teoista lopulta kasaantuu? Miten olen yhteydessä ympäristöön ja ihmisiin lähelläni?

Tanssija-koreografi Sari Palmgren ja videokuvaaja Päivi Kettunen matkasivat kolmella mantereella dokumentoimassa seitsemän eri tanssijan jokapäiväistä elämää. Arkea taltioitui muun muassa Kreikasta, Thaimaasta, Japanista ja Filippiineltä.

Connective Patterns -teos yhdistää Helsingin Kaapelitehtaalla nuo kuvat laajempaan tanssiteokseen. Se herättää myös kuvan maailman herkkyydestä: siitä, mitä tapahtuu, jos elämänketjun yksi osa vaurioituu.


Connective Patterns esitetään yhteisillassa Rush man waiting mind -tanssiteoksen kanssa. Jälkimmänen kertoo ajan ”hukkaamisesta” ja odottamisen jalosta taidosta.

Kenen ääni on kaunein – kenen karisma kestää?

Ourvision 2008 -laulukilpailun finaalissa kuullaan kymmenen esikarsintojen perusteella valitun artistin ääntä. Ja nähdään tietysti aimo annos kilpailevaa karismaa, säteilyä, lahjakkuutta.

Kulttuurikeskus Caisan järjestämä Ourvision on laulukilpailu Suomen ulkopuolelta kotoisin oleville ihmisille, sekä niille, joiden toinen tai molemmat vanhemmat ovat kotoisin muualta kuin Suomesta. Kilpailun tuomaristo koostuu suomalaisista musiikinalan ammattilaisista.

Mukana ovat muun muassa Kwan-yhtyeen Tidjan Ba sekä rap-artisti Mariska.

Finalistit ovat kulkeneet jo pitkän tien. Karsinnat järjestettiin helmi- ja maaliskuun aikana maantieteellisin perustein: mukana olivat muun muassa Afroviisut, Aasiaviisut ja Lähi-itäviisut.

Vuoden 2008 Ourvisionit ovat osoittautuneet tähän mennessä ennätyksellisiksi: osallistujia oli karsinnoissa ennätysmäärä ja innokasta yleisöä enemmän kuin koskaan.


Our Vision 2008 grande finale järjestetään 26.4. klo 20 Helsingissä Finlandia-talossa. Liput 20/15 euroa.

Leijapoika elokuvakankaalla

Afganistanissa syntyneen kirjailija Khaled Hosseinin menestysromaaniin Leijapoika pohjautuva elokuva Leijapoika on saapunut Suomen elokuvateattereihin.

Elokuvan on ohjannut Marc Forster ja päärooleissa siinä nähdään Khalid Abdalla sekä Homayon Ershadi.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 4/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!