Kirjauutuuksia terrorismin vastaisesta sodasta

 

 
Kuva: Sota ja globalisaatio kansikuva.

 

Michel Chossudovsky on Kanadassa asuva taloustieteilijä, joka työskentelee Ottawan yliopistossa. Viime vuonna ilmestyi hänen kirjansa Köyhyyden globalisaatio, ja samoihin aikoihin hän vieraili Suomessakin. Uudessa teoksessaan Chossudovsky purkaa Yhdysvaltain sisä- ja ulkopoliittisia myyttejä liittyen 11.9.2001 terrori-iskuun ja sen jälkeisiin tapahtumiin. Chossudovsky väittää, että CIA on tukenut kansainvälistä terrorismia ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä. Kirjan julkistamistilaisuudessa puhuneen Chossudovsky-tuntija Olli Tammilehdon mukaan vaihtoehtoiset teoriat terrorisminvastaisesta sodasta ovat saamassa yhä enemmän kannattajia ympäri maailmaa.

 
Kuva: Valta ja terrori kansikuva.

 

Noam Chomsky on Yhdysvaltain tunnetuin toisinajattelija, filosofian ja kielitieteen professori ja terrorismin tutkija. Chomskylta on ilmestynyt kesällä suomeksi kaksi uutta kirjaa: Valta ja terrori sekä Mediakontrolli. Valta ja terrori pitää sisällään puheita ja kommentteja yksinapaisen maailman lainalaisuuksista. Chomsky pyrkii kirjassaan vastaamaan presidentti George W. Bushin apeaan kysymykseen: ”Miksi he vihaavat meitä vaikka me olemme niin hyviä?” Kirja on käännetty kymmenille kielille.

Mediakontrolli-teoksessaan Chomsky tarkastelee joukkoviestimien ja propagandan kytköksiä. Tiiviissä paketissa Chomsky selvittää propagandan historiaa, sivustakatsojien demokratiaa, mielipiteiden muokkausta ja ”oikeudenmukaista” tiedonvälitystä. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!